SearchDay highlights | Tips om AdWords Automation, Street View & PPC-optimering

385 Total
visninger

Hermed highlights fra den 3. udgave af SearchDay, som blev afholdt på vores adresse i Aarhus d.13/11 2015.

Dagens vært: Grosen Friis

Hej, vi har i dag haft besøg af Rolf Djernaes fra AdEffect, her på SearchDay, og han har fortalt os forskellige tips til og automatisere AdWords.

Men kan du ikke fortælle os om de 3 bedste tips, du har haft med til folk i dag? Det kan du tro, for det første; Få identificeret hvilke søgeord der har den højeste volumen, som kræver optimering oftest. Og så få lavet en regel der hedder, hvis i kan se det konverterer rigtigt godt, når den ligger i postition 3, 2 eller 1 for den sags skyld – det skulle det gerne – så få lavet en regel der byder jer op, når i gennemsnitligt ligger position 3.

R: Det kan du tro, men for det første, så få identificeret hvad det er for nogle søgeord, der har den højeste volumen som kræver optimering oftest. Og så få lavet en regel, der hedder, jamen, hvis I kan se, det konverterer rigtig godt, når det ligger i position 3, 2, eller 1 for den sags skyld, skulle det gerne, jamen, så få lavet en regel, jamen, hvis I kan se at gennemsnitligt, ligger I under en position 3, jamen så sæt en regel ind, der hedder, vi byder op med 10 procent. Og så kan man jo hurtigt få budt sig selv op i en god position uden at koste en masse penge. På den anden side af det, så er det nødvendigt at få lavet en god regel, hvor man får sat et loft på, og det kan for eksempel være, jamen, vi ved, at vi skal konvertere med 5 procent, for at det her er en god forretning for os, jamen så lav en regel, der hedder, jamen, konverterer det ikke 5 procent, så sænker vi buddet eksempelvis 10 procent. Det er den ene ting.

Den anden ting er på rapporteringssiden. Hvis jeg hele tiden skal gå ind og trække nye rapporter, jamen så kan det hurtigt blive sådan en opgave, der bare tager en masse tid i virkeligheden uden at skabe noget reel værdi, det kan være til min chef eller samarbejdspartner, eller hvem det nu kunne være, for det er planlagt. For det er scheduled, og det er en meget nem manøvre at lave i AdWords.

G: Når du så laver sådan en rapportering til en chef eller en kunde eller en samarbejdspartner, hvordan sikrer du så, at de får det? Er det også noget, der kan automatiseres, eller er det også noget du får tilsendt, som du så skal sende videre?

R: Det bliver automatiseret, hvis du laver det i interfacet i AdWords med en email, så det kommer på en email, du kan vælge forskellige, alle dem der har adgang til kontoen, kan du vælge. Du kan også, hvis du er lidt Java-script kyndig gå ind i Google AdWords API’et og så sende det ind i Google Drev, så de alle sammen kan trække selv og have et overblik på den måde.

G: Hvad er så nummer 3?

R: Jamen mit tredje optimeringstip går sådan set på at få brugt API’et noget mere. Gå ind og så søg på Google efter nogle scripts. Der er masser af templates, man kan hente der til at lave noget intelligent. For eksempel hvis du er en lokal restaurant, jamen så kan du byde højere når vejret er godt, og det gør du ved at koble AdWords APIet sammen med DMI for eksempel. Pg det er den sidste ting.

G: Okay, tusind tak skal du have.

R: Det var så lidt.

G: Her på SearchDay har vi også haft besøg af Andreas Sihms fra OnlineView, og de er specialister i alt omkring Google StreetView, og det er det, du har haft et oplæg om i dag. Kan du ikke komme med de 3 bedste tips, som du har haft med til alle dem, der har været med i dag på SearchDay?

A: Jo, det kan du tro. Hvis man skal i gang med StreetView, så skal man som det første ind og have verificeret sin side på Google. Det er det allervigtigste. Der kan man komme ind og besvare kundeanmeldelser, man kan komme ind og styre sine fotos, man kan komme ind og dele indhold på Google Plus sammen med andre ting, men det er om ikke andet ens base på Google, som lokal virksomhed.

Som nummer 2, der skal man ind og uploade nogle billeder. Gerne mindst 10 som sender et signal til Google, om at der er noget indhold. Det kommer også til at give nogle flere kørselsvejledninger og klik til hjemmesiden og generelt hæver det værdien af det indhold man har på sin Google side.

Og nummer 3, der skal man overveje at skyde det, der hedder et photosphere, altså et panoramabillede med sin telefon inde på Google Street View appen, eller få det lavet professionelt eksempelvis af sådan nogen som os.

G: Ja, omkring dit tip nummer 1, hvordan verificerer man så sådan sin forretning i forhold til Google? Ringer de til en, eller sender de en et kort, eller hvordan foregår det?

A: Der kan man som det nemmeste gå ind på Google.dk – bare som man kender det, og så nede i venstre side står der erhverv, så trykker man der, og så står der kom på Google, og når man så trykker der, så vil man kunne logge ind og se om man har sin side. Det er en god idé også lige at tjekke på Google Maps om den eksisterer flere steder, for hvis den ligger flere steder, så ligger det inde under duplicate content, så vil man gerne have lukket den ene ned. Det kan man så finde under hjælp.

G: Og de der 10 billeder du snakker om. Lad os så sige man får taget 10 billeder, er det fint at man bare bruger sin mobil, smartphone til det, eller er det bedre at man får brugt et lidt bedre kamera?

A: Altså telefoner kan komme rigtig, rigtig langt i dag, så hvis man føler sig komfortabel med sit kamera, så kan man egentlig godt tage 10 gode billeder der. Ellers kan man overveje at få taget nogle, der kan man også høre sin udbyder eksempelvis også, om de har noget materiale fra en lignende virksomhed, så man egentlig kan se, hvad det er man kunne lægge op.

G: Og så en sidste ting, det er så omkring tip nummer 3. Hvis nu man er en advokat, der har et flot bureau, noget af det som du også viste fra din præsentation i dag, har man altid kun rammerne med i sådan en optagelse, altså hvor du siger, man bruger den her streetview app, på sin telefon eksempelvis, hvor man går og filmer. Vil man ikke også for eksempel vælge at have en medarbejder med, som smiler og vinker eller hvordan er praksissen der?

A: Jo, som noget nyt har Google åbnet op for muligheden for, at man også kan have ansigter med. Der skal man lige være helt sikker i forhold til lovgivningen, og at folk er med på at være der, så man ikke kommer til at have et eller andet bagefter med nogen, der klager over, at de ikke vil være med, men ellers kan man faktisk godt have ansigter på i dag.

G: Super, tak skal du have.

A: Det var så lidt.

G: Sidste oplægsholder i dag, det er vores egen Kim Pedersen, som til daglig arbejder som AdWords specialist, og han har haft 7 tips om hvordan man kan fine-tune sin AdWords. Og hvilke 3 af dem, du havde med af de 7 i dag, vil du gerne fremhæve?

K: Jamen, jeg vil gerne fremhæve det her med, om man ikke kan prøve at sprede sin annoncering ud på nogle andre platforme, hvis det er sådan at man føler at man er gået lidt død i det her Adwords, fordi konkurrencen bliver hårdere og hårdere og klipprisen stiger og stiger, og det er ikke sikkert, at man får så meget, det kan godt være man får mere valuta for pengene et andet sted.

G: Hvad er det for nogle platforme du plejer at arbejde med?

K: Jamen specielt nu her er det Bing, hvor man får virkelig billige klik. Volumen er så ekstremt meget lavere, men det er værd at prøve af. Og så er der Facebook, hvor man kan sige, at man har muligheden for at gå viralt. Altså det vil sige, at man får ekstremt meget reach, kan man i hvert fald få, hvis man bærer sig rigtigt ad og skal ikke give ret meget for det.

G: Når du så tager en søgemaskine som Bing, har man der kunne mærke at udrulningen af Windows10 har betydet større volumen, fordi folk måske ikke lige længere har Google som standardsøgemaskine?

K: Ikke endnu sådan, men det kan være det kommer. De data vi har set er det stadig Google.

G: Hvad så med tip nummer 2?

K: Jamen tip nummer 2, det er sådan set noget, jeg også selv kæmper med at huske på. Det er det her med de assisterede klik. Man kan sagtens have søgeord som ikke giver nogen sidste konverteringer, men har en helt masse assisterende klik, hvor hvis man kun kigger på konverteringerne, jamen så risikerer man at pause et søgeord, som giver rigtig god indkomst. Det er noget, som man skal være meget opmærksom på og gøre på alle kampagner. Man har en tendens til kun at kigge på antal af konverterende klik på søgningen.

G: Og hvad så med dit tip nummer 3?

A: Jamen nu skal jeg til at tænke jo. Men det må være det her med at være lidt kræsen, specielt hvis man har et begrænset budget på de søgeord, man udvælger sig. Fordi det kan hurtigt blive en omkostelig affære, hvis man skal ligge på alle søgeord, der har bare det mindste at gøre med sin forretning. Så udvælg sig de søgeord, hvor man virkelig føler, der er man stærkt kørende, sagt på en anden måde, deltag i de kampe, som man har en chance for at vinde.

G: Jeg kan også huske, du nævnte det her med alt efter hvilket tidspunkt på døgnet, man lader sin annonce blive vist, er det så sådan inden i AdWords, at man kan sige, at jeg vil simpelthen ikke have min annonce vist imellem det tidsrum og det tidsrum, men fokusere der, hvor man ved, der er flest brugere?

A: Ja, ja det kan du faktisk godt gøre. Det man bare skal være opmærksom på, det er, at folk kan sagtens gå ind og kigge på en annonce om formiddagen, når man har en formiddagspause, og så købe om aftenen. Man skal være varsom med det der med at slette alt det, der hedder før klokken 7, fordi der kan være noget der.

G: Tak for det.

Læs mereSkriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tip a friend

NYESTE VIDEOER

Grosen Friis
I DENNE VIDEO
Grosen Friis

Grosen Friis er en af danmarks dygtigste SEO-eksperter, og med en baggrund som programmør er teknisk SEO en af Grosens stærkeste sider.

MERE OM GROSEN FRIIS