Reputation management: Hvordan fjerner jeg dårlig omtale på Google? [Brevkasse]

290 Total
visninger

Link: Googles formular vedr. fjernelse af indhold fra søgeresultater

I den her brevkassevideo skal vi tale om reputation management. Og vi giver dig fem konkrete tips til, hvordan du kan dominere side et i Google, når der er nogle der søger på dit navn.

Velkommen til OnlinePartners TV. Vi har fået et spørgsmål fra Gritt Hodahl og det lyder som følger:

Hej OnlineParters

En af mine kunder har for nogle år siden været uheldig omtalt på en anden side. Denne side bliver ved med at dukke op som resultat nummer to når man søger på hans navn.
Der er ikke gjort meget SEO arbejde på hans egen side, men det skal der gøres nu.

Jeg tænker, hvad kan man gøre af SEO-arbejde for at slippe af med den uheldige omtale?

Kan man optimere alle sider på hans navn, så der kommer en lang liste og den uheldige side bliver vist længere nede – eller hvad kan man gøre?

Det er et rigtig godt spørgsmål Gritt, som vi nu vil besvare. Og der er faktisk ret mange ting, som man kan gøre. Vi vil ligge ud med at give dig fem konkrete ting, som du kan gå i gang med det samme.


Den første ting du bør starte med Gritt, det er at gå til kilden og få løst problemet, hvis det er muligt? Ydmygt og venligt prøv at opsøge denne her side, som ligger inde med de her negative oplysninger og prøv så på en eller anden måde, at få talt problemet ned, og om muligt, få fjernet indholdet. Er du ikke enig i det? Jo. Det er jo, hvis vi kigger på den tid man skulle investere i det her, så vil det klart være det hurtigste, hvis det kan lade sig gøre at gøre det på den måde. Så det er altså tip 1.

Det andet du kan gøre, det er at udgive godt indhold på forskellige websites. Du kan eksempelvis koble en blog på dit website, hvor du omtaler vedkommendes navn. Du kan selvfølgelig sørge for at optimere selve navnet på sitet, det nævner du jo bl.a. at det ikke er gjort i tilstrækkelig grad. Og en tredje ting du kan gøre, det er eksempelvis at udgive en CV side. Og hvis jeg lige må supplere, så en anden mulighed det er også at udgive gæsteartikler på forskellige relevante sider og så det her med at udgive indhold, det er step 1, men næste step er også at optimere det her indhold, så med de forskellige redskaber vi har indenfor disciplinen SEO, jamen der vil du med fordel kunne gå ind først med indhold, men også med OnPage-SEO og sidst med Linkbuilding, hvis det er nødvendigt og få det her navn optimeret.

Det tredje du kan gøre det er at oprette sociale profiler på forskellige platforme så som: LinkedIN, Facebook, Twitter, Youtube og så videre. Og så berige dem med noget indhold omkring pågældende person, så det også har en reel chance for at ranke godt i Google. Og ydermere så vil det også være oplagt at bruge de her profiler. Engagement medvirker også til at få profilerne til at ranke bedre. Så bare opret dem. og så aldrig bruge dem, det vil ikke være nok. Så aktivt gå ind i de her sociale platforme, det er tip tre.

Den fjerde ting vi har taget med er medtaget fordi det her drejer sig om en privatperson og en privatpersons navn. Og det forholder sig nemlig sådan, at i maj 2014, der blev der sagt en dom, jeg tror det var den europæiske domstol. Og der var det sådan, at hvis det viser sig, at man har en person, hvis navns privatliv skal beskyttes og gå forud for andre former for søgeresultater, jamen så kan man faktisk anmode Google om at få de pågældende ting fjernet fra deres søgeresultater. Det er rigtigt ja. Vi har linket til den her formular man kan udfylde under videoen, og det er Google der suverænt vurderer, hvilke sager der bliver taget hensyn til og hvilke der ikke gør.

Den femte og sidste ting her i vores mini guide til at komme i gang med reputation management, det er at undgå lignende ting i fremtiden, og det kan jo lyde meget banalt, men det er den bedste vej til at bruge sin tid mest fornuftigt og skulle undgå lignende situationer. Så kig lidt på, hvad det er der har forsaget den her dårlige omtale og ret op internt – kan vi gøre noget i forhold til kundeservice? eller kan vi forbedre vores produkt eller noget helt tredje? Så det er altså tip fem. At få løst problemerne i fremtiden på den måde.

Et lille bonustip er også til jer andre der ser med, at være proaktiv omkring det her område. I stedet for at vente til der skulle ske et eller andet uheldigt, hvor der er en negativ omtale på nettet, så gå ind og optimer jeres firmanavn, jeres private navn længe før at situationerne opstår. Rent SEO-mæssigt, så er det en stor fordel fordi på den måde så tager I første skridt og det bliver I også belønnet for hos Google.

Så Gritt, vi håber at det var et fyldestgørende og brugbart svar på dit spørgsmål og skulle der sidde andre derude, som også gerne vil have besvaret spørgsmål, så er I meget velkommen til at gå ind på onlinepartners.tv klik på indsend dit spørgsmål i menuen og så kan det altså være, at dit spørgsmål bliver besvaret af Grosen og jeg.

Tak fordi du så med.

Læs mereSkriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tip a friend

NYESTE VIDEOER

Grosen Friis
I DENNE VIDEO
Grosen Friis

Grosen Friis er en af danmarks dygtigste SEO-eksperter, og med en baggrund som programmør er teknisk SEO en af Grosens stærkeste sider.

MERE OM GROSEN FRIIS
Rune Bruun Hansen
I DENNE VIDEO
Rune Bruun Hansen

Rune Hansen er Senior SEO Specialist og stifter af OnlinePartners. Han elsker online marketing, Star Wars og iværksætteri. Du vil især høre ham tale om SEO, webstrategi og nye online-tendenser, i de kommende videoer her på kanalen.

MERE OM RUNE BRUUN HANSEN