Polls: Lær dine brugere at kende – og sælg mere [Hotjar]

380 Total
visninger

I dag vil jeg fortælle om polls, og jeg vil give dig konkrete tips til at komme godt i gang, så du kan blive klogere på, hvad der frustrerer dine brugere og koster dig penge.

Velkommen til OnlinePartnersTV. Denne video er til dig, som vil øge kundetilfredsheden, brugervenligheden og ikke mindst brugeroplevelsen på dit site. Det vil give gladere og tilbagevendende kunder og du vil lære, hvordan du kan forstå, hvad der motiverer eller afholder dine brugere fra at købe hos dig. Med polls, dvs. et hurtigt spørgsmål kan du få brugere og kunder til at fortælle dig sine frustrationer, glæder og ikke opfyldte behov på dine problemsider. Det er brugbart for både B2Bs, der vil blive klogere på f.eks. hvilke informationer, der er nødvendige, før kunden vil tage kontakt og B2Cs, der vil blive klogere på besværlige elementer i købskontrakten. Overordnet set giver det værktøj her et “hvorfor” til dine Google Analytics data, hvor du måske har set en høj bouncerate på en af dine landingssider eller et højt frafald på et trin i checkout flowet. Derudover er der også SEO værdi i at se, hvordan brugerne taler eller kommenterer på dit brand og dine produkter, så du ved, hvilke synonymer og fraser, du ligesom kan optimere efter.

Men lad os dykke ned i det, så viser jeg dig først, hvordan du sætter en simpel poll op, hvilke overvejelser du skal gøre dig, og bagefter giver jeg dig konkrete eksempler på, hvad du kan spørge om for at hjælpe dig godt i gang.


Før jeg viser dig, hvordan du sætter en poll op, så vil jeg lige vise dig, hvordan den ser ud. Nu er jeg inde på sådan en heat map guide, og lige pludselig popper den her op. Der er sikkert et delay på omkring 10-15 sekunder eller noget. Den spørger, hvordan jeg kan forbedre, eller hvordan vi kan forbedre den her guide, så hvis jeg nu laver et hurtigt svar, bare et testsvar, og sender det ind, så får jeg et hurtigt “tak fordi du svarede” og så kan jeg lukke den, og så kan jeg fortsætte, så den afbryder egentlig ikke brugerne særlig meget, og det er derfor den er så værdifuld.

Hvis vi så går over i Hotjar her, som er gratis at komme i gang med, har vi polls her ude i venstre side nede under feedback, hvor vi så kan lave en ny. Øverst her, så kan du give den et navn, det kan lidt være lige meget, hvad du navngiver den, bare det giver mening for dig, og det du vil undersøge. Der er ikke nogen brugere, der kommer til at se det, så hvis det nu er checkout flowet, vi vil undersøge, så skriver vi checkout flow her. Nedenunder, der vælger du sproget og sætter den til dansk, og så her er takkebeskeden, og det er så her, du skal huske at anerkende dine brugere for rent faktisk at bruge tid på at hjælpe dig og din webshop eller B2B side videre. Der er lige noget i klipholderen her, vi skal sige tak for svar, det sætter vi pris på, og så skal de i øvrigt også have en fantastisk dag. Det, du skal være opmærksom på her som webshopejer, er at designet på sådan en poll, der popper op nede i højre side på en kvitteringsside for eksempel godt kan opfattes som en livechat, og noget hvor kunder de kan sætte spørgsmål til deres ordre eller andet. Det skal du så huske måske lige at imødekomme her, for det er noget vi ser af og til. Så lige en OBS: Kontakt os på telefon, hvis der er fejl eller problemer. Sådan der, altså at det ikke er kundeservice.

Det, der kommer nedenunder her, det er page targeting, det er her, du skal sætte, hvilke sider, dine polls bliver vist på. Hvis vi åbner den, så er der forskellige matchoptions hernede af. Det, der som standard er sat, og det der også er lavet til standard brug, det er den simple URL match, og det er her, hvis du for eksempel skriver dine fora sider ind – nu har jeg lige example.com sat ind her – men hvis du skriver fora siderne ind, får du al trafik, både fra direct og organic, AdWords, fra nyhedsbreve, Facebook, og andet. Det du kan gøre også, er at du kan bruge exact URL match, som er for eksempel, hvis du se præcis, hvordan trafik fra nyhedsbreve eller Facebook, eller en af de andre ting, agerer på din hjemmeside – hvad der motiverer dem, eller andet, i dine polls.

Det du også kan gøre, det er at du kan bruge den her contain, som vi bruger, hvis vi skal finde ud af, på tværs af alle produktsider eller produktvisninger på en webshop eller alle kategorisider for eksempel, så kan man sætte det ind, hvor du bare skriver for eksempel det stykke af URLen som er unikt for alle dine produktside. Det kan være forskellige ting, men det kan for eksempel være prut, som skrevet ind her. Hvis du har et mere avanceret setup, så kan du bruge regular expressions og JavaScript triggers, det vil jeg ikke komme ind på her.

Det næste her, det er device targeting, som er der du definerer, hvilke platforme, du vil vise den her poll på. Hvis vi så går her op i toppen igen, og kan se, hvor vi kan se preview visning her, så virker det faktisk meget godt, hvis du kigger på phone preview her, så kan du se, at den faktisk ikke fylder så meget som andre popups, man måske oplever på mobilen, som fuldstændig afbryder flowet. Så på den måde kan du faktisk godt få valid data uden at provokere eller frustrere dine brugere, som man jo normalt oplever som værende utålmodige på mobilen, hvor det gerne må gå lidt hurtigere.

Det næste her, det er trigger behaviour, som er hvornår den her poll, den bliver vist ved dine brugere og vi kan vælge forskellige ting. Den første det er lige når pagen eller siden, den loader – så med det samme – og den næste det er hvor du kan give den en forsinkelse på x antal sekunder, den kan man for eksempel sætte til 15, eller når brugeren er ved at forlade din side på desktop device, dvs. når de bevæger musen op til adressebjælken, så får de så vist den her poll. Og de sidste det er når en bruger han har scrollet halvvejs ned på din side.

Før jeg lige giver nogle tips til, hvad man kan spørge om, så vil jeg lige dig også, at man faktisk kan se preview på spørgsmålene, hvis vi skriver ind. Hvis vi spørger om de mangler nogle informationer for at foretage et køb, kan vi se, hvordan det kommer til at se ud, når den popper op. Det, vi gør her nedenunder, det er at vi giver brugerne mulighed for at skrive deres email ind, sådan så at du kan give dem et svar på deres kommentar, eller som måske er en frustration. Det giver dig også en masse emails, som måske kan give dig nogle leads og øget salg.
Men i forhold til parametrene af timingen af pollen, skal du for det første lade være med at spørge brugerne, hvad de synes om dit site, før de har brugt det. Det ser vi simpelthen alt for tit, så lad være med at bruge page load parametret til det. Stil i stedet åbne spørgsmål på forside og landingssider om, hvad de forventer at finde på hjemmesiden, eller hvad formålet med deres besøg er, eller måske hvor de har hørt om jer fra. Så kan du få info om dine besøgendes incitamenter og motivatorer, så du ved, hvad der skal fremhæves på din landingpage.

Page load kan også bruges til at spørge ind til deres oplevelse på kvitteringssiden med spørgsmål om, om der var noget der var svært eller ikke gav mening i checkout flowet, eller hvad der overtalte dem, eller gjorde at de foretog et køb. Generelt er åbne spørgsmål på kvitteringssiden på en webshop værdifulde, fordi du får frisk erindrede input til forbedring af dit checkout flow.

Det næste jeg vil nævne er delay timeren, der kan bruges efter en 10-15 sekunder, hvor vi måske kan spørge brugerne, om de mangler noget på din side. Du kan blive klogere på, hvilke produkter du kan udvide med, eller noget information eller andet, der mangler for at de er oplyste nok, eller overtalte til at placere et køb og med den tredje trigger fra når brugerne er ved at forlade siden, mister du heller ikke noget ved at spørge om de mangler noget information, men pas på, da folks musebevægelser let kører rundt på hele skærmen  og måske kan komme til at aktivere pollen, hvor de faktisk ikke er på vej ud. Det vil være ærgerligt at spørge brugerne, hvorfor de forlader din side, når de eksempelvis bare går over i en anden fane.

Det sidste parametre for når brugeren har scrollet halvvejs ned på en side, kan for eksempel bruges på en guide, et blogindlæg, eller i virkeligheden en hvilket som helst længere landingpage, hvor du så kan spørge om brugeren mangler noget, hvad de leder efter eller hvad de synes om indholdet.

Det var min korte gennemgang af Hotjars polls, jeg håber, du har fået noget inspiration til, hvordan du kan bruge dine egne konverteringsoptimering, men hvis du har nogle spørgsmål eller anden feedback, vil jeg meget gerne høre det i kommentarfeltet nedenfor.
Tak fordi du så med.

Læs mereSkriv en kommentar

2 svar til “Polls: Lær dine brugere at kende – og sælg mere [Hotjar]

  1. Hej Robert

   Tak for kommentaren!

   Er glad for, at du kunne bruge det.
   Kan se du allerede har sat det i værk. Håber du lærer noget om dine besøgende 🙂

   Mvh
   Klaus Wrensted Jensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tip a friend

NYESTE VIDEOER

Klaus Wrensted Jensen
I DENNE VIDEO
Klaus Wrensted Jensen