Påvirker geografisk placering af hosting mine SEO-resultater? [Brevkasse]

338 Total
visninger

I denne brevkassevideo, der skal vi se på, om den fysiske placering, some en webservers IP-adresse har i forhold til et land, har nogen betydning for SEO.

Velkommen til OnlinePartners TV. Vi har fået et spørgsmål fra Thomas Kjær fra Symatic.dk, og han spørger os om følgende:

Hej OnlinePartners

Først vil jeg sige tak for jeres super gode blog og nu jeres rigtig gode tiltag med videosvar.

Der er meget fokus på at kunne opnå hurtige svartider på sin webserver, men jeg kan ikke rigtig finde noget om placering af webservers og IP-adresser. Her tænker jeg på landeplacering af webserver og webserverens IP-adresser.

Har det betydning negativt, hvis man har sit website hostet på en IP-adresse, der er placeret i eksempelvis Nederlandene, USA eller et andet land, og man ønsker at ranke godt i Danmark?

Med andre ord, er det bedst at have webserver hosting i Danmark, til danske websites, tyske websites i Tyskland osv., eller har det ingen påvirkning på søgeresultaterne, om man eks. hoster sit danske website i skyen på en IP-adresse, der er tilknyttet i Tyskland. 

Jeg tænker selv på, at andre må sidde med samme spørgsmål, især efter hosting i skyen bliver mere og mere brugt, især på grund af den bedre sikkerhed på nogle skybaserede løsninger i udlandet, som jeg ofte foretrækker at benytte.

Venlig hilsen, Thomas Kjær

Den geografiske placering af den IP-adresse som dit domæne bliver hostet på, det har ingen direkte betydning for SEO. Så eksempelvis en IP-adresse, der er tilknyttet Tyskland for et website, der er målrettet Tyskland, jamen det giver altså ikke bedre organiske placeringer i Google. Og årsagen det er, at Google simpelthen har adgang til så mange andre tydelige indikatorer, som fortæller Google, hvilket land et website primært er målrettet efter. Du skal dog være opmærksom på, at det host dit website er på, i det land som dit website er målrettet efter, det gør jo, at du er tættere på brugerne. Og det kan altså ofte forbedre dine svartider.

Og så skal man selvfølgelig også være opmærksom på, at man naturligvis også kan opnå gode svartider med mange andre tekniske løsninger. Hvis du eksempelvis har adgang til et Country Code Top Level Domain – det kan være et .de-domæne, jamen så indikerer du jo allerede her kraftigt, at dit website det er målrettet Tyskland, og tilmelder du eksempelvis et .de-domæne til Google Search Console, så vil du også her se, at målland for et .de-domæne det vil være låst til Tyskland. Her kan du ikke angive et andet målland, selvom du gerne måtte ønske det.

Hvis du derimod har et Generic Top Level Domain – det kan være et .com- eller .net-domæne, så er det en type domæne, som ikke på forhånd er målrettet et specielt land. Så her kan du inde i Google Search Console tilmelde eksempelvis et .com- eller .net-domæne og så angive et specielt målland. Og du kan endda ikke kun gøre det for selve domænet – fra selve hoveddomænet – du kan også gøre det for sub-domæner og for undermapper for den her type domæner. Hvis du så vælger at fastsætte et målland i den her situation, så skal du være opmærksom på, om du nu også ønsker den her 1-til-1-relation mellem dit website og et land. For hvis du eksempelvis i Google Search Console angiver et målland for et website, som du ønsker at hoste på et .com-subdomæne, og du ønsker at målrette den til Tyskland, så risikerer du altså at miste organisk trafik fra andre tysktalende lande såsom Østrig og Schweiz, så vær opmærksom på, hvad du gør i den situation.

Der er mange andre tydelige faktorer, som fortæller Google, hvilket land dit website i høj grad er målrettet efter, og her vil jeg nævne fire:

  1. Den første er, at du benytter hreflang på alle dine sider – enten direkte på siderne oppe i head-sektionen eller via et XML-sitemap.
  2. Nummer to er, at du sørger for at få oversat alt indholdet til det sprog, som tales i det pågældende land.
  3. Nummer tre. Når du har fået indsat en sprog- eller en sprog- og landekode i lang-attributten i HTML-tagget, som jo ofte er det allerførste tag inde på din HTML-sider, eller via det meta-tag, der hedder Content-Language.
  4. Og fjerde og sidste det er, at du har opnået gode kvalitetslinks fra andre websites som Google også mener, har en kraftig tilknytning til det samme land.

Jeg håber, at det er et fyldestgørende svar på dit spørgsmål. Har du et spørgsmål til os, så gå ind på OnlinePartners.tv og klik på “Indsend dit spørgsmål” oppe i menuen.

Tak fordi du så med.

Kategorier: SEO
Værter: Grosen Friis
Dato: 06.07.16
Læs mereSkriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tip a friend

NYESTE VIDEOER

Grosen Friis
I DENNE VIDEO
Grosen Friis

Grosen Friis er en af danmarks dygtigste SEO-eksperter, og med en baggrund som programmør er teknisk SEO en af Grosens stærkeste sider.

MERE OM GROSEN FRIIS