Negative søgeord: 27 ord der stjæler dit AdWords-budget

1021 Total
visninger
Hent tjekliste

I denne video skal vi snakke om negative søgeord. Du får 27 ord, som højst sandsynligt koster dig penge.

For en god ordens skyld, vil jeg lige forklare dig, hvad et negativt søgeord er:
Et negativt søgeord, er et søgeord, du ikke ønsker at blive fundet på i din annoncering. Lad mig give dig et eksempel på et negativt søgeord. Hvis du har en webshop, der sælger nyt børnetøj og bruger det fleksible søgeord børnetøj, så vil du kunne blive fundet på søgetermer som brugt børnetøj og bytte af børnetøj og det vil være irrelevante søgetermer, så derfor bør du indsætte ord som bytte og brugt som negative søgeord, og dermed frasortere irrelevante kliks. Jo dyrere dine kliks er, jo mere vægt skal du lægge på at finde negative søgeord, du har nemlig ikke lyst til at betale for et klik til 200 kroner, hvis der indgår et ord, som ikke er relevant for dig. Alle AdWords annoncører kan cutte en større eller mindre procentdel af deres udgifter ved at bruge ligeså meget tid på at indsætte negative søgeord, som ved at indsætte de søgeord, de gerne vil findes på, så jeg håber virkelig, at du vil tage det her tip til dig, da det kan sparre dig for rigtig mange penge i længden.

Der findes desværre ingen facitliste over hvilke negative søgeord, du bør bruge i dine kampagner, men brug din sunde fornuft og kig på de data, du har til rådighed. Du kan med fordel starte med at lede i rapporten søgetermer, som du finder i din AdWords administration. Jeg har dog alligevel fundet 27 ord, som kan forbedre performance på langt de fleste AdWords konti. Lad os kigge på dem.


De første 3 ord, som jeg har indsat er “gratis”, “brugt”, “bytte”. Det er kunder, som leder efter at bytte produkter eller brugte produkter eller sågar gratis produkter. Det er altså folk, som ikke leder efter nye produkter, så medmindre du sælger brugte produkter eller har en webshop, hvor du kan bytte, jamen så er det ord, som du bør tilføje.

Så har vi de tre næste, som er “DBA”, “Den blå avis”, “Pricerunner” og “Gul og Gratis”, som igen er sites, hvor der bliver solgt produkter, men det er min erfaring, at det typisk vil være folk, som går efter meget billige, eventuelt brugte, ting, som køber på de her sites.

De næste fem punkter eller fem negative søgeord, det er “skal man”, “må man”, som er indsat som negative søgeordssætninger. Så er det “hvordan”, “hvorfor”, “hvad”. Det er folk, som stiller spørgsmål til produkter eller relaterer spørgsmål til produkter, for eksempel: “Hvordan renser man en skjorte?” og de folk som gør det, er sjældent interesserede i at købe produkter.

Så har vi søgeord som “manual”, “brugsanvisning” og “guide”. Det kan være folk/kunder, som allerede har investeret i de produkter som du sælger.

Så har vi efterfølgende en række af de her sociale sites som “Youtube”, “Instagram” og “Facebook”, og det vil typisk være folk, der leder efter billeder og videoer – eventuelt som indeholder dine produkter – men det er ikke folk, som er aktivt interesserede i at købe.

De to næste ord “næste” og “billigste” er to negative søgeord, hvor man kan diskutere om, man bør have dem med. Det, der er ved de her to søgeord, det er at det normalt er meget kræsne personer, som søger på “bedste” og “billigste”. Derudover vil de, når de søger, være i en informationssøgende fase, og det vil sige langt fra det endelige køb. Hvis du har et meget tight budget, vil det derfor være meget relevant at inkludere “bedste” og “billigste” efter min mening.

Så har vi ord som “sammenligning”, “test af” og “anmeldelse” og igen er det typisk folk, som er i en informationssøgende fase, som søger information af hvilke produkter og hvilke typer af produkter, som de skal købe og ikke har sat sig fast på noget endeligt endnu. Igen er det ord, som du kan inkludere, hvis du har et meget stramt budget, men det er samtidig også ord, som du kan vælge at tage ud af din negative søgeordssamling, hvis det er således, at du gerne vil nå folk tidligt i deres informationssøgning.

Til sidst er fire ord som er “job”, “løn”, “uddannelse” og “ansøgning”. De her fire ord, det er folk som søger job eller søger information omkring en uddannelse, omkring løn i forhold til job, og dem er du selvsagt ikke interesseret i at vise nogle annoncer, medmindre du selvfølgelig annoncerer på et job som butiksassistent i en børnetøjsbutik kunne det være.

Det var så min liste med de 27 negative søgeord, men der er naturligvis mange flere, så hvis du har forslag til den generelle liste, så skriv dem endelig i kommentarfeltet. Jeg håber, at du har fået noget ud af videoen, og hvis du vil have listen med de 27 negative søgeord, kan du hente den via linket under videoen.

Ha’ det godt.

Læs mereSkriv en kommentar

5 svar til “Negative søgeord: 27 ord der stjæler dit AdWords-budget

 1. Tak for god info. Bynavne og postnumre kan også være en god ide at indsætte, hvis man kører med stramt budget og små marginer, då folk ofte leder efter en fysisk butik, hvor de kan købe lokalt og måske skal bruge varen samme dag.

  1. Hej Kristian

   Tak for din interesse, og de pæne ord. 🙂

   Du har helt ret i at bynavne, postnumre, og sågar lande er en rigtig god idé at indsætte som negative søgeord.

   Derudover kan også nævnes brands, som man ikke forhandler, hvis man ligger på nogle af de mere generiske termer.

   Bedste hilsner
   Kim

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tip a friend

NYESTE VIDEOER

Kim Petersen
I DENNE VIDEO
Kim Petersen

Kim Petersen er PPC Specialist hos OnlinePartners. Han er ret vild med PPC-data, motionsløb og digital marketing.

MERE OM KIM PETERSEN