Google Shopping feed: 3 tags der optimerer dit produktfeed

374 Total
visninger
Hent tjekliste

Link til specifikation for produktfeeds

I denne video skal vi snakke om Google Shopping feed, og her får du tre tags, du bør bruge i dit produktfeed.

Mange annoncører har efterhånden fået øjnene op for Google Shopping, da det er en utrolig effektiv annonceringsform. Du kan dog optimere din Google Shopping kampagne ved at tilføje en række valgfrie tags i dit produktfeed ud over de obligatoriske. Jeg har efterhånden gennemset en lang række af produktfeeds, og i 4 ud af 5 feeds mangler der tre tags, som kan øge kvaliteten af dit feed betragteligt og dermed sikre dig synlighed, flere salg og samtidig reducere dine omkostninger.

Tag nr. 1. Indsæt Google produkt kategorier. Du bør indsætte tagget produkt kategorier på alle produkter i dit feed. Dette tag angiver kategorierne på dine produkter, du annoncerer for. Det vil betyde, at Google har lettere ved at finde ud af, hvad dine produkter handler om, og dermed matche produktet med matchende søgetermer. I sidste ende betyder det, at du får flere relevante visninger af dine produkter og dermed øge dine chancer for at opnå salg. Naturligvis forudsat at du ikke har ændret på andre ting, der kan have en effekt på din synlighed, for eksempel et maksbud. Du finder en liste over alle Google produktkategorierne via linket under videoen.

Tag nr. 2. Brand eller produkttype. Du kan med fordel indsætte brand eller produkttype for dine produkter, hvis du har et stort produktsortiment med mange forskellige produkttyper og brands. Hvis du for eksempel har en elektronikbutik, kan du for eksempel sortere dine produkter i produkttyperne fjernsyn, computere, emhætter, støvsugere osv. Eller efter mærke, for eksempel Samsung, Apple eller Bosch. Sælger du en Siemens støvsuger, kan du altså tagge produktet med produkttypen støvsuger og brandet Siemens.

I modsætning til Google produktkategorier bestemmer du selv, hvad du vil kalde dine produkttyper, det skal bare give mening for dig.

Når du har indsat brand og produkttype på alle dine produkter kan du justere buddene for de specifikke produkttyper og brands. Har du for eksempel en produkttype, hvor du sælger godt, kan du opjustere dine bud, det vil sikre dig flere visninger af disse produkter. Omvendt kan du reducere dine bud, for de produkttyper og brands, der ikke sælger for at reducere din omkostninger her.

Tag nr. 3. Tilbudspris og start og slut på tilbudspris. Hvis du jævnligt kører med tilbud på dine produkter, er det et must at bruge tilbudspris og start og slut for tilbudspris for når der er uoverensstemmelse mellem prisen på dit website og prisen i dit shoppingfeed, vil Google afvise dit feed.


Ved at bruge tagget tilbudspris, samt start og slut for tilbudspris, behøver du ikke at ændre på den originale pris i feedet. Når dit tilbud slutter, vil der automatisk være overensstemmelse mellem prisen i dit feed og på dit website uden, at du skal ind at rette i dit feed igen. Derudover vil du sikkert gerne have, at din tilbudspris fremgår i Google, når en potentiel kunde søger på dit produkt. Har du brug for hjælp med dit shopping feed, så kontakt din webprogrammør eller AdWords bureau, da der kan være forskel på, hvordan du opretter og administrerer dit feed i de forskellige webshopsystemer.
Du kan se en komplet liste over alle Google shopping tags, og hvordan du bruger dem via det andet link i videoen.

Det var tre tags til at optimere dit Google Shopping feed. Jeg håber du får gavn af dem. Hent en tjekliste over disse tre tags via linket under videoen. Har du spørgsmål eller input, så hører jeg som altid rigtig gerne fra dig, så brug endelig kommentarfeltet.

Ha’ det godt, til vi ses igen.

Læs mereSkriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tip a friend

NYESTE VIDEOER

Kim Petersen
I DENNE VIDEO
Kim Petersen

Kim Petersen er PPC Specialist hos OnlinePartners. Han er ret vild med PPC-data, motionsløb og digital marketing.

MERE OM KIM PETERSEN