B2B-markedsføring: 6 tendenser der ændrer spillet for B2B-virksomheder

1588 Total
visninger

The Changing Face of B2B Marketing (link til undersøgelse)

I denne video skal vi snakke om B2B-marketing, og jeg vil pege på seks tendenser, der netop nu ændrer måden, hvorpå din B2B-virksomhed bør arbejde med marketing.

Velkommen til Onlinepartners.tv
De seneste tal fra Google viser en række klare tendenser, som jeg godt tør sige, adskiller sig kraftigt fra den måde, mange B2B-virksomheder typisk opfatter og agerer i forhold til marketing, kunder og salg.
Tallene, som er baseret på en grundig undersøgelse blandt 3000 B2B-virksomheder, viser især seks klare tendenser, som du skal være 100% opmærksom på for ikke at blive overhalet indenom og miste oplagte muligheder for at tiltrække flere nye kunder.


Lad os kigge på de seks tendenser:

Den første tendens er måske mere en opsang, end det egentlig er en nyhed – og det er, at 89% af alle potentielle B2B-kunder bruger internettet i deres research efter produkter og en mulig leverandør. Så uden at fornærme nogen: hvis du er en af de B2B-virksomheder, som hænger lidt i bremsen i forhold til at få defineret og eksekveret på en skarp onlinestrategi, så se endelig at komme i gang. Kunderne er online – tydeligere kan det ikke siges, og så snakker vi ikke mere om den.

Den anden tendens, som jeg har forsøgt at visualisere her på dette skærmbillede, er, at næsten halvdelen af indkøbere og markedsresearchere i B2B-virksomheder er ‘Millennials’, hvilket vil sige, at de er “født” mellem 1982 og 2004 og repræsenterer dermed et meget ungt segment, som for bare to år siden udgjorde 27% af B2B-virksomhederne kontra de nuværende 46%. Tænk på det, når næste års marketingsplan skal opdateres. Det er altså ikke nødvendigvis en medarbejder med 30 års anciennitet, som står for research og er med til at påvirke valg af leverandører. Dette er måske i høj grad, fordi Millennials er på hjemmebane i den digitale verden og dermed ofte super gode til at gennemføre research.

Den tredje tendens, som vi kan se her, handler om, at medarbejdere, der ikke indgår i virksomhedens ledelse, i højere grad påvirker købsbeslutningen. Det er altså ikke nok at målrette din markedsføring mod ledelsen hos potentielle kunder – du har også brug for at ramme de influenter, der i hele 81% af tilfældene er med til at påvirke købet.

Den fjerde tendens bygger på det faktum, at 90% af alle mulige B2B-kunder bruger søgemaskiner, inden de finder en leverandør. Sådan har det faktisk været stabilt siden 2012. Det, der dog har ændret sig en hel del er tiden, der bliver brugt på google. Hele 12 gange søges der gennemsnitligt på søgemaskiner, inden en kunde besøger dit site. Man kan derfor roligt sige, at markedet gennemsøges grundigt – og kommer du frem på gentagne af disse 12 søgninger, så øger du selvfølgelig din virksomheds troværdighed og dine salgschancer markant.
Bemærk desuden, at 71% af disse søgninger begynder med generiske ”ikke-brand-relaterede” søgefraser, som kunne pege på, at mange søger længe, før de har kendskab til branchens brands – eller måske, at de ikke er ligeså brand-loyale, som man kunne forestille sig. Så husk at tænke det ind i din søgeordsanalyse.

Tendens nr. 5 er en 91% stigning i B2B-kunders anvendelse af mobilenheder i købsprocessen. Deraf bruger 49% mobilen til B2B-køb i arbejdstiden. Det er altså ikke bare lige under et længere toiletbesøg eller om aftenen i sofaen, at folk kigger forbi dit website. Det sker døgnet rundt og altså også i høj grad i dagtimerne. Så hvis du ikke allerede har et mobilvenligt site, så sluk denne video med det samme og ring til dit webbureau i stedet for.

Den sjette tendens er, at 70% af alle potentielle B2B-kunder ser B2B-relaterede onlinevideoer inden et muligt køb. Faktisk ser 48% af kunderne 30 minutter eller mere, og 20% ser 60 minutter eller mere. Video er derfor ikke bare med til at øge brand-awareness – det medvirker også direkte til salg. Så hvis du ikke allerede bruger online video i din markedsføring, så vil jeg anbefale, at du kommer i gang hurtigst muligt. Udover, at du selvfølgelig kan prøve at lave jeres videoer selv, så var en anden mulighed eksempelvis at kontakte den dygtige Henrik Brændgaard fra Videofabrikken, som ikke laver andet end online video, og som faktisk sidder lige nu og styrer optagelserne af denne video.

Det var så de seks tendenser, som jeg håber, du kunne bruge til noget – og har givet dig stof til eftertanke.
Kunne du tænke dig at læse nærmere om undersøgelsen og de seks tendenser, så linker vi til den under videoen.
Har du spørgsmål eller inputs til de ting, som jeg har gennemgået, så vil jeg meget gerne høre fra dig – og brug endelig kommentarfeltet.

Tak, fordi du så med!

Læs mereSkriv en kommentar

Et svar til “B2B-markedsføring: 6 tendenser der ændrer spillet for B2B-virksomheder

  1. Hej OnlinePartners

    Mange tak for en fantastisk video, med masserer inspiration!

    Med venlig hilsen fra en taknemmelig marketings studerende!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tip a friend

NYESTE VIDEOER

Rune Bruun Hansen
I DENNE VIDEO
Rune Bruun Hansen

Rune Hansen er Senior SEO Specialist og stifter af OnlinePartners. Han elsker online marketing, Star Wars og iværksætteri. Du vil især høre ham tale om SEO, webstrategi og nye online-tendenser, i de kommende videoer her på kanalen.

MERE OM RUNE BRUUN HANSEN