AdWords optimering – 7 effektive tips der øger dit udbytte og reducerer dine omkostninger

1255 Total
visninger
Hent tjekliste om AdWords-optimering som PDF

Tidskoder:

00:15 – Tip1 (Indsæt negative søgeord)
01:50 – Tip2 (Optimer mod geografi)
05:18 – Tip3 (Optimer mod enhed)
07:45 – Tip4 (Optimer mod dag og tid)
10:11 – Tip5 (A/B splittest annoncer)
11:11 – Tip6 (Assisterede konverteringer)
13:27 – Tip7 (Brug rapporten Søgetermer)

I den her video skal vi snakke Adwords optimering, og du får 7 effektive tips til, hvordan du øger dit udbytte og reducerer dine omkostninger.

Tip nummer 1: Indsæt negative søgeord
Du skal indsætte negative søgeord, fordi du derved hurtigt kan frasortere irrelevant trafik som du betaler for. Og det ville kunne reducere din omkostninger.
Et negativt søgeord er et søgeord, som du ikke har lyst til at blive fundet på, når vedkommende som søger bruger ordet i en søgeterm. Et eksempel kunne være ordet brugt. Hvis du indsætter ordet brugt vil du ikke kunne blive fundet på brugt sofabord, brugt børnetøj osv. Du skal desuden huske at indsætte “nære varianter” af dine negative søgeord. Så hvis du bruger ordet billig, så skal du indsætte varianterne billigere, billigt osv.

Jeg vil nu vise dig hvordan du indsætter de negative søgeord i dine Adwords kampagner.

– Du åbner først din Adwords konto.
– Så finder du den kampagne som du vil indsætte de negative søgeord på.
– Jeg vælger kampagnen computer.
– Så vælger du det faneblad der hedder søgeord
– Når du har valgt det, kan du først se de søgeord du har valgt. Under dem kan du se et punkt der hedder negative søgeord, og der klikker du lige engang.
– Så kan du indsætte dine negative søgeord på annoncegruppeniveau og på kampagneniveau. Jeg vælger her at gøre det på hele kampagnen og vælger så de søgeord som jeg gerne vil undlade. Jeg vælger ordene brugte og brugt, og når jeg er tilfreds med det, så klikker jeg på gem.

Tip nummer 2: Optimer mod geografi
Du kan målrette din Adwords annoncering mod bestemte byer eller regioner, og det kan ofte være en god ide, i og med du kan have forskellig profit og udgifter al afhængig af hvilken region eller by du annoncerer imod.
Du bør undersøge om der er nogle byer i Danmark, hvis du vil annoncere i Danmark, hvor du tjener rigtig mange penge, og omvendt også om der er byer, hvor du ikke tjener mange penge, men hvor du derimod har store udgifter. Så vil det være sådan, at du kan nedjustere dine bud i de byer, hvor du ikke tjener mange penge og opjustere de bud i det byer, hvor du tjener mange penge.

Jeg vil nu vise dig hvordan du kan justere dine på enkelte byer eller regioner:

– Du går ind på din Adwords konto og vælger den kampagne du vil justere på.
– Derefter går du ind på indstillinger og ned på den underfane der hedder geografiske områder. nu kan du se at vi målretter imod danmark i selve kampagnen, men vi vil selvfølgelig gerne se om der er byer, hvor vi har større udgifter end andre og omvendt, og også se om der er byer, hvor der er større indtægt. Så vi kan justere vores bud.
– Så derfor klikker vi på den firkant der er ud for Danmark.
– Så går vi herhen og klikker på den, hvor der står se placeringsrapporter. Og der har du to valgmuligheder. Den første er mere omfangsrig end den sidste, fordi hvis du vælger den sidste valgmulighed så vil du få vist der, hvor din bruger befandt sig eller befinder sig når de søger. Men hvis du vælger den første vil du få vist enten, hvor dine kunders fysiske opholdsted er eller hvis de søger efter den placering. Så vi vælger her den første, som er den mere omfangsrige af de to valgmuligheder.

Nu kan jeg så se de forskellige byer som er listet op her, hvor vi har sorteret efter prisen. Jeg har betalt 4457,87 kr. i København på min annoncering. Jeg kan se at prisen pr konvertering er 444 kr. og i forhold til min målsætning er det sådan set ganske ok. Derimod kan jeg se at jeg i Århus har betalt 1176 kr., men det er kun én konvertering, der har kostet mig de 1176 kr. Det er jeg ikke specielt tilfreds med, så derfor vil jeg gerne nedjustere mine bud i Århus. Det gør jeg ved at vinge Århus af og gå ind under rediger og så tilføjer jeg mine budjusteringer. Jeg vil vælge at sænke mine bud med 30%. Så klikker jeg på tilføj. Vi kan se nu, at budjusteringen er sat til minus 30% fra mit originale bud.

Tip nummer 3: optimer mod enhed
Du kan henholdsvis op- og nedjustere dine bud for mobilenheder hvis du fx. har en kampagne eller annoncegruppe, som ikke konvertere så godt på mobiltelefon, så vil du kunne nedjustere buddene for mobil på den kampagne eller annoncegruppe. Hvis du omvendt har en annoncegruppe eller kampagne der konvertere rigtig godt, jamen så kan du også opjustere dine bud på mobil. Hvis du overhovedet ikke vil annoncere på mobiltelefon, så kan du vælge at sætte bud på -100% og så vil du slet ikke få dine annoncer vist på mobiltelefon. Det kan også være rigtigt godt i enkelte tilfælde.

Jeg vil nu vise dig hvordan du kan justere dine bud på mobilenheder.

– Det første du gør er at åbne din Adwords konto og så finder du den kampagne hvor du gerne vil justere dine bud.
– Jeg går ind under min quest kampagne og så kan du vælge at justere dine bud på enten kampagnenniveau; hvis det er for hele kampagnen, eller på annoncegruppeniveau; hvis det kun er en enkelt eller to annoncegrupper.
– I den her video vil jeg justere buddene for mobil for hele kampagnen, og derfor går jeg ind under indstilinger og jeg kan nu se, at jeg får de 3 typer af enheder: computere, mobilenheder med fulde browser og tablets med fulde browsere. Jeg kan se her at jeg har 8 konverteringer på computere, 2 konverteringer på mobilenhed med fulde browsere og på tablet med fulde browsere har jeg ingen konverteringer. Prisen pr konverting som er det jeg stiger efter er 88 kr. på computer, mens den er 236 kr. på mobilenhed med fulde browsere. Jeg vælger derfor at nedjustere mine bud på mobilenhed med fulde browsere, så jeg forhåbentligt får nedbragt min pris pr konvertering på mobilen. Derfor sætter jeg en vinge ved siden af mobilenhed med fuld browsere og så går jeg ind under budjustering, hvor jeg kan hæve eller sænke med en vis procentdel. Jeg vælger så at sænke med 20% og så klikker jeg gem.

Tip nummer 4: optimer mod dag og tid
Hvis du kan se at der er dage og tidspunkter, hvor du sælger bedre and andre, jamen så kan du op- og nedjustere dine bud på bestemte dage eller tidspunkter. Det kunne være at du var en B2B virksomhed som sælger rigtig skidt i weekenden, så vil du kunne enten nedjustere i weekenden eller helt undlade at annoncere i weekenden. Omvendt kan det være at du, hvis du stadig er en B2B virksomhed, sælger rigtig godt i tidsrummet 9-15 i hverdagene så vil du kunne opjustere dine bud i lige præcis det tidsrum.

Jeg vil nu vise dig hvordan du justerer dine bud på udvalgte dage eller tidspunkter

– For at justere dine bud på udvalgte dage eller tidspunkter, skal du være logget ind på din Adwords konto og finde den kampagne som du vil arbejde på, og hvor du vil justere din annoncering.
– Så skal du gå ind under indstillinger og under den underfane der hedder annonceplanlægning. Som udgangspunkt vil du annoncere på alle ugens 7 dage og du vil annoncere i alle døgnets 24 timer, men det kan vi sagtens ændre, og det gør vi ved at gå ned og klikke på annonceplanlægning og så kan vi oprette en tilpasset plan. Jeg vil stadig gerne annoncere på alle ugens dage, men jeg vælger kun at annoncere i tidsrummet fra kl. 6 om morgenen til kl. 23 om aftenen, det vil sige at jeg i det her tilfælde ikke vil annoncere om natten.
– Når vi har gjort det så trykker vi på gem. Nu kan vi så se annonceplanen, hvor den lyseblå stribe repræsenterer det tidsrum hvor vi annoncerer. Hvis vi så vil have lavet en budjustering på de forskellige dage, så kan vi gøre det, ved at gå ned på en dag, det kan fx være torsdag, hvor vi ved vi sælger rigtig godt. Så kan vi lave en budjustering, hvor vi kan hæve buddet med 20% og trykke gem. Og så kan vi se på interfacet at vi har øget budet med 20% om torsdagen.

Tip nummer 5: AB spiltest dine annoncer
Det er en god ide altid at have to annoncer kørende på samme tid og lade dem roterer i et stykke tid, gerne indtil du har 200-300 klik pr annonce. Nu kan du så vælge den bedste annonce, pause den anden, og lave en ny annonce som du kan splitteste med, og på den måde kan du hele tiden finde den bedste annonce og optimere på dine annoncetekster.

5 konkrete ting du kan teste i dine annoncer:
1. Overkriften
2. Skal der være tal i annocen eller ej?
3. Din call-to-action (“Køb nu”, “køb online i dag”, “se vores store udvalg”, “bestil online” osv.)
4. Din annoncørwebadresse, som er den side som dine potentielle kunder kan se under din annonce.
5. Din landingsside som er den side din annonce peger hen, når folk klikker på den

Tip nummer 6: Husk også at fokusere på assisterede konverteringer
Det er vigtigt at fokusere på klikassisterede konverteringer, fordi at der ofte vil være mere end et søgeord der medvirker til en konvertering. Fx kan det være at en kunde søger på et gernerisk søgeord som sportstøj, går ind på din webshop, men beslutter sig for ikke at købe noget. Dagen efter søger vedkommende på dit brandnavn, klikker på en annonce for brandnavnet, går ind på din webshop og køber. Nu vil det være sådan, at dit brandnavn får konverteringen, mens det søgeord der oprindeligt blev brugt, altså sportstøj, får en klikassisteret konvertering. Derfor er det vigtigt at du har hele din søgeordskanal med, når du skal optimere på dine søgeord.

For at du kan få et overblik over dine klikassisterende konverteringer på de forskellige søgeord skal du tilføje en kolonne og det gøres relativt let.

– Jeg er inde på en kampagne og annoncegruppe, hvor jeg har søgeordet skoletaske og test og nu kan jeg gå ind og se de klikassisterede konverteringer ved at klikke på kolonner, derefter rediger kolonner og så ned under attribution og tilføje klikassisterede konverteringer.
– Derefter trykker du anvend og nu er det således, at du kan se en ekstra kolonne herude, hvor der står klikassisterede konverteringer.
– Det vi nu kan se, er at søgeordet skoletakse + test faktisk ikke har nogen konverterede klik, men har en klikassisterede konvertering, og det er præcis det du kan bruge klikassisterede konverteringer til.

Det er altså vigtigt at du har fokus på dine klikassisterede konverteringer så du ikke kommer til at pause eller fjerne søgeord som har positiv indvirkning på din forretning.

Tip nummer 7: brug rapportens søgetermer
Rapportens søgetermer kan du bruge til at finde lige præcis de termer, som dine potentielle kunder bruger til at finde dine produkter med. Når du bruger et søgeord som er det vi kalder et fleksibelt søgeord, så vil det være sådan at du vil kunne blive fundet på mange varianter af det ord. Har du fx et fleksibelt søgeord der hedder shorts, så vil du kunne blive fundet på søgetermer som: nye shorts, brugte shorts, rensning af shorts osv. Derfor er det rigtig vigtigt at du går ind i rapportens søgetermer og finder ud af hvad det helt præcist er for nogle termer som dine kunder bruger, og hvis der er nogle termer som du finder ud af er irrelevante for dig, så kan du indsætte dem som negative søgeord.

Jeg vil nu vise hvordan du kan finde rapportens søgetermer, så du kan frasortere evt. irrelevante søgeterme og indsætte dem som negative søgeord.

– Jeg har åbnet min Adwords konto og har fundet det faneblad der hedder søgeord.
– Her har jeg så mine søgeord og jeg vil nu finde ud af hvilke termer mine potentielle kunder bruger, når de søger på fitness tøj og jeg markerer derfor ordet fitness tøj og går op under oplysninger, her der går jeg så ind under søgetermer og der er to muligheder, enten valgt eller alle. I og med at jeg har valgt et enkelt søgeord, så klikker jeg på valgt og så er det kun søgetermer for det søgeord som bliver vist.
– Jeg kan nu se i min rapports søgetermer alle de forskellige søgetermer som mine potentielle kunder har brugt til at finde mine produkter. Det jeg kan gøre nu er at frasortere de søgetermer som er irrelevante for mig. Det kunne være produkter som jeg ikke har. Fx kunne det være at jeg ikke har pole fitness tøj, og derfor gerne vil frasortere pole fitness tøj og indsætte det som negativt søgeord. Det gør jeg ved at klikke her på pole fitness tøj og tilføje som negativt søgeord og klikke gem. Nu kan jeg gå ud igen og konstatere at pole er indsat som negativt søgeord.
– Nu er det således at det kun er den præcise term der er tilføjet som negativt søgeord, så hvis du gerne vil frasortere alt der har med pole fitness at gøre, så kan du til tilføje pole som et negativt søgeord. På den måde vil du ikke kunne blive fundet på alle de søgeord, hvor pole indgår.

Læs mereSkriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tip a friend

NYESTE VIDEOER

Kim Petersen
I DENNE VIDEO
Kim Petersen

Kim Petersen er PPC Specialist hos OnlinePartners. Han er ret vild med PPC-data, motionsløb og digital marketing.

MERE OM KIM PETERSEN